נובמבר 29, 2018
טקס ההסמכה ה־29 התקיים ביום רביעי, כ' בכסלו תשע"ט, 28 בנובמבר 2018 בבית הכנסת של קהילת "מורשת אברהם" בירושלים. מאז שנת 1988 הוסמכו בבית המדרש 94 רבנים מסורתיים מהארץ ומחו"ל וכעת, בתום מסלול הכשרה שארך שלוש שנים, הצטרפו להנהגת התנועה המסורתית שני רבנים ושתי רבות חדשים:
הרב עידית מבורך שאג גדלה במשפחה דתית לאומית בחיפה לאם ממוצא אמריקאי ולאב ממוצא תימני. היא התחנכה במוסדות החמ"ד מהיסודי בחיפה ועד התיכון באולפנה באלקנה, לפני ואחרי הצבא למדה במדרשת לינדבאום, היא בעלת תואר ראשון בפוליטיקה וממשל מאוניברסיטת בן־גוריון בנגב ולמדה לתואר שני במכון שכטר למדעי היהדות. בעת לימודיה בבית המדרש עבדה בקהילות המסורתיות "מוריה" בחיפה ו"המניין המשפחתי המסורתי" בכפר ורדים ובתנועת הנוער נוע"ם. היא למדה ולימדה תורה בבתי המדרש "נגבא" בבאר שבע, "ערבות" מייסודו של המרכז החינוכי הספרדי, "בית פרת" בירושלים ועוד. כיום היא רכזת הפעילות במכון הדר ישראל וחברת ועד מנהל בבית המדרש "ערבות". "גדלתי עם ציונות בעורקים ועם הערכה גבוהה מאוד לתורה, ללימודה ולמימושה בחיים. תמיד דחפו אותנו להתקדם ולעלות במעלות התורה. שילוב המסורות של שני הבתים שבהם גדלו הוריי הניב מגוון מנהגים עשיר אך המכנה המשותף היה חזק ושורשי: מחויבות הלכתית חזקה, אהבת התורה והלימוד, אהבה לארץ, חשיבות בהתנדבות ותרומה ועוד. רבנות בשבילי היא להסתובב בעולם עם תחושת אחריות גבוהה יותר והמהפכה הפמיניסטית ביהדות היא קידוש השם במובן הכי בסיסי שלי. אני אישה שמייצגת את התורה וזה הכי חשוב ועלי לעשות כל מה שאני עושה הכי טוב שאפשר".
הרב אירנה גריצבסקיה גדלה בבית יהודי בברית המועצות וכשהייתה בת 17 עלתה ארצה והתיישבה בתל אביב. היא עורכת דין שהרבנות שלה ניזונה ממקורות רבים ומגוונים: בילדותה היא ינקה את האהבה לעם היהודי ולערכים של ערבות וכבוד הדדי, את הצימאון לידע באשר הוא ואת הגישה הביקורתית. בבגרותה התאהבה ביהדות אמריקאית שעזרה לה לצבוע את זהותה היהודית בכל צבעי הקשת ולהתאהב ביהדות פתוחה, מזמינה, מכילה וצבעונית בעולם של מצוות ללא כפייה ומתוך בחירה. בישראל התאהבה במגע האנושי הישראלי ומצאה את החום העוטף את היהדות שלה בשמיכת הגנה. "אני יוצאת היום לדרך חדשה ומרגשת, לרבנות שלא מתיימרת לקבל החלטות עבור אחרים ושמאמינה שיש דרכים שונות להגיע לאיחוד עם האלוהים. יש בי רצון רב להתחלק באוצרות שרכשתי בעת לימודיי מתוך הנחה שהמקבל אותם יידע להשתמש בהם בתבונה ובאהבה ומתוך היכרות עמוקה". כעת היא תמונה לתפקיד רב הקהילה המסורתית החדשה ברמת אביב שבתל אביב לצד הרב ג'ף סימט.
הרב רענן מלק נולד בקנדה למשפחה בעלת רקע חילוני שנצבע במסורות יהודיות שונות. כשהיה בן עשרים עלה לישראל והתיישב בירושלים ולאחרונה עבר להתגורר בזיכרון יעקב. "ההשפעה הגדולה ביותר על רצוני להיות רב התבססה על ההנחה שנדרשים מנהיגים דתיים במטרה להפוך את הדת מכוח המסייע לאלימות לכזה המעודד מעורבות בבניית השלום". עבודתו לקידום הדיאלוג הבין־דתי נמצאת בחוד החנית של עבודה זו ולצד עבודתו בתור מחנך ומדריך זה שלוש שנים הוא פעיל במכון טנטור המפגיש כוהני דת נוצרים עם אנשי דת יהודים ומוסלמים. "תחושת ההצלחה הגדולה ביותר שלי מגיעה מצפייה במשתתפים המגיעים מרקעים שונים אשר מוצאים דמיון בין הדתות שלהם לבין דתות של אחרים ואף חוגגים את ההבדלים ביניהן". כרב מסורתי אני אעסוק בחינוך ובהנחייה כדי להביא לשינוי חברתי חיובי. בעוד עשר שנים אני מקווה שהדיאלוג הבין־דתי ייתפס כבעל חשיבות שווה לזו של הדיפלומטיה ושכל הרבנים יוכשרו ביעילות להנחות מפגשים החוגגים את ריבוי השבילים לאלוהים האחד".
הרב ירדן ראבר נולד בארגנטינה וכשהיה בן 23 עלה ארצה והתיישב בירושלים. בפברואר 2019 יחל את תפקידו החדש כרב הקהילה המסורתית בלימה, פרו. זוהי קהילה עתיקה מאוד שנוסדה בידי יהודים ממוצא אשכנזי־גרמני אשר היגרו ללימה במאה ה־19 וכיום היא מונה כאלף חברי קהילה ובהם משפחות צעירות רבות. "כרב אני מרגיש את המחויבות לעזור לכל אחד ואחת למצוא את קולו ואת קולה האישי בתוך מכלול המסורת, הפרקטיקות והמקורות היהודיים; אני חש את החובה להעצים את אלה המחפשים את דרכם, לתת להם את הכלים כדי שישכילו לקחת בעלות על המסורת היהודית, כדי שיוכלו להפוך אותה לדרך אל חיים השואפים למשמעות".
"שאו את הזהות שלכם כרב מסורתי־קונסרבטיבי בגאווה. המטען שהיא מביאה איתה הוא מטען של קירוב, של קבלת הבדלים ושל הבנת מורכבות. היא מכבדת את הזכות לבחור אך מאמינה שבחירה טובה באה ממקום של ידע ומהיכרות עומק. היא מצווה עלינו לפעול למען שוויון והיא מכירה בלב שלם בערכו של מי שמחזיק בזהות אחרת" אמר בטקס הרב אבי נוביס־דויטש, דיקן בית המדרש לרבנים ע"ש שכטר.
מאז שנת 1984 בית המדרש לרבנים ע"ש שכטר מכשיר ומטפח בירושלים את עתודת הרבנים של היהדות המסורתית ומקדם מנהיגות רוחנית הלכתית ופלורליסטית בישראל ובתפוצות. משנת 1988 ועד היום הכשיר בית המדרש 98 רבנים ורבות ובהם 27 נשים. חלק מבוגרי בית המדרש למדו בתוכנית משל"י – מובילי שינוי להתחדשות יהודית – המשותפת למכון שכטר ובית המדרש והמעניקה תואר שני במדעי היהדות. התוכנית הייחודית מצמיחה עתודת לומדים איכותית ומגוונת המקדמת ומפתחת את ההתחדשות היהודית בישראל.
יולי 30, 2023
בית המדרש ע”ש שכטר גאה להודיע על בחירתה של הרבה חיה רואן בקר לכהן כדיקנית החדשה של בית המדרש לרבנים ע”ש שכטר ותחל לכהן בתפקיד ב1 ביולי, 2023.
יולי 30, 2023
מכון שכטר למדעי היהדות גאה להודיע כי הרב מתיו ברקוביץ' מונה לתפקיד סגן נשיא שוחרי עמותות שכטר החל מיולי 2023
דצמבר 9, 2019
מאז שנת 1988 הוסמכו בבית המדרש 98 רבות ורבנים מסורתיים מהארץ ומחו"ל אשר מכהנים במגוון תפקידים בארץ ובעולם: הם מחזקים את הקשר של הציבור למסורת היהודית, מובילים קהילות מסורתיות, מלמדים ומדריכים בתנועות נוער, בבתי ספר, במסגרות אקדמיות ובכלל מערכת החינוך בישראל. נוסף על כך, הם מעניקים תמיכה רוחנית בבתי חולים ומלווים קשישים וקהילות נזקקות, ועוסקים במחקר ובהגות בתחום מדעי היהדות.